#project5 Compagnons

BRUSSEL

Omschrijving 

Via het project 'Compagnons' wilde JES aan de slag gaan om jongeren te vormen en ondersteunen in een netwerkfunctie. De jongeren leerden andere jeugdinitiatieven in Brussel kennen en vonden een nieuw vrijwilligersengagement bij JES of in andere organisaties. Dit werd mogelijk gemaakt door de jeugdwerker die een laagdrempelige, veilige en creatieve omgeving creërde voor het onwikkelen van dit project. Op die manier konden jongeren via het aanbod van de organisatie JINT vzw deelnemen aan een buitenlandse uitwisseling.

Wat maakt het project uniek? 

We doorlopen met deze jongeren een traject van 18 maanden waarbij we op vier pistes zullen werken: vormingen die jongeren zelf uitwerken, wijkwandelingen, netwerkverbreding en het opzetten van een internationale uitwisseling. Die pistes kwamen er na een brainstorm met de jongeren zelf, maar ook door een zoektocht van de jeugdwerkers om jongeren een positieve rol te geven, die aansluit bij hun talenten.

Waarvoor kan je contact opnemen met JES vzw? 

Tijdens dit traject wordt er zowel aandacht besteed aan groepsdynamica (het vormen van een groep) als individuele coaching. Aan de hand van weekends en activiteiten leren de jongeren elkaar, zichzelf, de jeugdwerker en de vrijwilligers van JES beter kennen en worden ze uitgedaagd en ondersteund om beetje bij beetje hun engagement en motivatie vorm te geven. De jongeren zitten hierbij altijd aan het stuur van hun eigen traject.

Compagnons

Contact

info@jes.be

Meer info op de JES website