Save the date | Diversiteit in het Jeugdwerk | 29 & 30 maart 2019

  • 14 februari 2019

Het Masterplan diversiteit in/en het jeugdwerk werd vorig jaar op de Dag van de Diversiteit gelanceerd. Met dit plan willen we van het jeugdwerk een plek maken waar álle kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie, lichamelijk of psychisch welzijn, zich thuis voelen. Het is een gezamenlijk engagement van de minister van Jeugd, het Departement CJM, De Ambrassade, VVJ en de brede jeugdwerksector.

Op vrijdag 29 maart 2019 nodigen we jeugdwerksector uit voor een stand van zaken over de diversiteit in het jeugdwerk. Op deze beleidsdag blikken we samen met de sector terug en kijken we vooruit. Welke stappen zijn gezet in en wat staat er nog op de planning? Hiervoor kijken we ook in jouw richting. Welke ambities heeft jouw organisatie op het vlak van diversiteit? Staan er bijzondere acties op de planning of worden goede praktijken sterker uitgebouwd? Laat het ons weten en we bekijken op welke manier dit in het programma aan bod kan komen.

Op zaterdag 30 maart zetten we in samenwerking met Jeugdwerk voor Allen de praktijk in the picture. Onder de noemer #diversjeugdwerk en #iedereenmee sporen we organisaties aan om een laagdrempelige activiteit op poten te zetten die een ruim en divers publiek bereikt. Alle activiteiten krijgen een plek op onze website en worden opgenomen in de communicatie van Diversiteit in het Jeugdwerk. Breng ons op de hoogte als ook jouw organisatie diversiteit in de praktijk brengt en een activiteit kan organiseren op zaterdag 30 maart. 

Neem je agenda en noteer alvast vrijdag 29 maart voor de beleidsdag in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel en zaterdag 30 maart 2019 voor diversiteit in de praktijk op verschillende plekken in Vlaanderen.  Hou de website www.diversjeugdwerkvlaanderen.be in de gaten want begin februari gaan we online met meer informatie.

Werk je graag actief mee op vrijdag 29 of zaterdag 30 maart? Laat het ons nu al weten en wij houden je op de hoogte.

Heb je vragen? Neem contact op met Dorien De Vries (tel. 02 553 43 03).